Annika Tidehorn är journalist med specialområdet mat och hälsa. Hon har medverkat i flera bokproduktioner och är aktuell med boken ”Hjärtvänlig mat” tillsammans med Gun-Marie Nachtnebel. Här bjuder hon på ett hälsosamt, hjärtvänligt och gott recept till julbordet.
Krispig röd sallad
4 portioner
”Finstrimlad krispig rödkål får sällskap av både gröna blad och sötsyrlig frukt. Gott att servera som tillbehör eller som en sallad före maten.”
Ingredienser
- 1 klyfta rödkål, ca 250 g
- 2 syrliga äpplen
- 1 liten rödlök
- 1 påse rucola, ca 70 g
- 1 påse röda mangoldskott, ca 70 g
- 1 dl rostade solrosfrön
- 3/4 dl torkade tranbär eller
- 1 1/2 dl svarta vinbär
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk fransk senap
- 2 krm salt
Gör så här
Strimla rödkålen fint. Skala och finstrimla löken. Skiva äpplena tunt. Skölj rucola och mangoldskott. Rör ihop dressingen och blanda den med grönsakerna i en skål. Strö över solrosfrön och tranbär eller vinbär.
Fotograf: Bianca Brandon-Cox
Receptet är hämtat ur boken ”Hjärtvänlig mat” av Annika Tidehorn och Gun-Marie Nachtnebel (Norstedts).